horecaruimtenederland.nl: Horecaruimten in Nijmegen

Horecaruimten in Nijmegen

Nijmegen is een van de oudste steden van Nederland. De stad is gelegen in het uiterste oosten van Nederland tegen de Duitse grens. Door de ligging heeft Nijmegen een uitstekende verbinding met Duitsland, wat het een interessante vestigingslocatie maakt voor bedrijven die handeldrijven met zowel Nederland als Duitsland.

Bedrijvigheid in Nijmegen

Nijmegen heeft een relatief jonge bevolking, wat te danken is aan de onderwijsinstellingen die de stad rijk is. Om deze reden is er veel horeca in de stad te vinden wat de stad zeer levendig maakt. Logistieke mogelijkheden van en naar Duitsland zijn eveneens zeer goed, waardoor de stad een belangrijke rol speelt als doorvoerstad.

Links

Wikipediapagina van Nijmegen
Gemeente Nijmegen

Onder horecaruimten vallen bijvoorbeeld cafe’s en restaurants. Ze zijn vaak gelegen in woonwijken en binnensteden vanwege de grote hoeveelheid mensen en daarmee potentiele klanten. Horecaruimten zijn vaak totaal uiteenlopend op het gebied van vormgeving. Cafe’s zijn nagenoeg altijd in het bezit van een bar maar de keuken is vaak kleinschalig of ontbreekt volledig. Bij restaurants is dit precies andersom. Uniek aan horecaruimten in vergelijking met andere bedrijfsruimten is de factor sfeer. Horecaruimten zijn naast een praktische inrichting namelijk ook gebaat bij een juiste sfeer voor de doelgroep.