horecaruimtenederland.nl: Horecaruimten in Groningen

Horecaruimten in Groningen

Groningen is de grootste stad van Noord-Nederland en heeft een sterk dominerende regionale functie. Verhoudingsgewijs heeft Groningen de meeste studenten van Nederland, wat te merken is aan het horeca-aanbod in de stad. In verhouding tot het formaat van de stad heeft Groningen een zeer hoog aanbod van restaurants, cafe’s en andere horecagelegenheden.

Het verzorgingsgebied van Groningen is groot. Als hoofdstad van Noord-Nederland vormt de stad een groeikern dat bedrijvigheid uit heel Noord-Nederland aantrekt.

Bezienswaardigheden in Groningen

Groninger museum
Martini toren
Terrarium Imaginarium

Links

 

Gemeente Groningen
Wikipediapagina over Groningen

Onder horecaruimten vallen bijvoorbeeld cafe’s en restaurants. Ze zijn vaak gelegen in woonwijken en binnensteden vanwege de grote hoeveelheid mensen en daarmee potentiele klanten. Horecaruimten zijn vaak totaal uiteenlopend op het gebied van vormgeving. Cafe’s zijn nagenoeg altijd in het bezit van een bar maar de keuken is vaak kleinschalig of ontbreekt volledig. Bij restaurants is dit precies andersom. Uniek aan horecaruimten in vergelijking met andere bedrijfsruimten is de factor sfeer. Horecaruimten zijn naast een praktische inrichting namelijk ook gebaat bij een juiste sfeer voor de doelgroep.
Mere i denne kategori: « Breda Almere »