horecaruimtenederland.nl: Horecaruimten in Amsterdam

Horecaruimten in Amsterdam

De stad Amsterdam heeft ongeveer 800.000 inwoners. Samen met de omliggende gemeenten komt het stedelijk gebied uit op zo’n 2,3 miljoen inwoners.

Amsterdam staat bekend om de grote bedrijvigheid. De toeristische sector is er enorm, de luchthaven Schiphol is een van de meest belangrijke luchthavens van europa, de Amsterdamse haven is van groot formaat en de binnenstad is gevuld met vele winkels.

Bezienswaardigheden van Amsterdam

-          De Amsterdamse grachtengordel

-          Het Anne Frank museum

-          Het Rijksmuseum

-          Het Vondelpark

Geografie van Amsterdam

Amsterdam ligt in de provincie Noord-Holland in West-Nederland. De stad ligt op twee verschillende oevers, een noord- en zuidoever dat wordt gescheiden door de het IJ.

Links

Wikipedia pagina over Amsterdam    
Gemeente Amsterdam

Onder horecaruimten vallen bijvoorbeeld cafe’s en restaurants. Ze zijn vaak gelegen in woonwijken en binnensteden vanwege de grote hoeveelheid mensen en daarmee potentiele klanten. Horecaruimten zijn vaak totaal uiteenlopend op het gebied van vormgeving. Cafe’s zijn nagenoeg altijd in het bezit van een bar maar de keuken is vaak kleinschalig of ontbreekt volledig. Bij restaurants is dit precies andersom. Uniek aan horecaruimten in vergelijking met andere bedrijfsruimten is de factor sfeer. Horecaruimten zijn naast een praktische inrichting namelijk ook gebaat bij een juiste sfeer voor de doelgroep.
Mere i denne kategori: « Rotterdam